Castberggård flytter til Rødovre

Torsdag den 1. juni rykker Castberggårds afdeling i hovedstaden fra Frederiksberg til Rødovre. Samtidig udvider Castberggård sine aktiviteter på Sjælland. Mens det udelukkende var Job- og Udviklingscenteret, der holdt til i lokalerne på Frederiksberg, vil de nye, større rammer på Gunnekær 24 i Rødovre også give plads til Castberggård Højskole.

Skaermbillede 2017 03 29 Kl 115835

Der er langt fra København til Castberggård Højskole i Urlev syd for Horsens. Derfor har højskolen længe haft et ønske om også at tilbyde kurser og kulturarrangementer for døve og hørehæmmede i hovedstadsområdet. Det bliver muligt nu, hvor Castberggård åbner ny afdeling i Rødovre – og de kommende kursister kan godt begynde at glæde sig, fortæller højskoleleder Solveig Højgaard. 

- Vi har allerede planlagt kurser i foto, internationalt tegnsprog og TSK til efteråret, og så håber vi, at kursisterne også selv vil byde ind med idéer. Drømmen er, at vores nye afdeling bliver et sted, man har lyst til at mødes – et samlingspunkt for døve og hørehæmmede i hovedstadsområdet, siger Solveig Højgaard. 

Imødekommende miljø
Castberggård Job- og Udviklingscenter har siden 1999 haft en mindre afdeling i hovedstaden. Først i Hvidovre og senest på Frederiksberg, hvor rammerne til sidst blev for snævre på grund af den store efterspørgsel på forløb til både ledige og beskæftigede døve og hørehæmmede. Derfor ser både medarbejderne og jobcenterchef Holger Jensen frem til at flytte.

- Jeg glæder mig til at give personalet nogle ordentlige fysiske forhold. Samtidig betyder de større forhold i Rødovre, at vi kan skabe et mere åbent og imødekommende miljø med plads til, at borgere kan komme forbi til en kop kaffe og for eksempel få feedback på en ansøgning, siger Holger Jensen.

Tre gange så meget plads
De nye lokaler i Rødovre er 631 m2. Det giver Castberggård tre gange så meget plads som det er tilfældet i afdelingen på Frederiksberg. Men der er også andre fordele, forklarer chefforstander Erik Kristensen.

- Faciliteterne i Rødovre har en høj grad af ’deafspace’ arkitektur med visuel tilgang til de enkelte rum og ovenlys i alle mødelokaler samt receptionsområdet. I forhold til de hørehæmmede er akustikken i fokus i alle lokaler, og i de rum, der ikke har fast etablerede teleslynger, vil der blive tilkoblet et mobilt teleslyngeanlæg.

Fredag den 9. juni har alle interesserede mulighed for selv at se nærmere på de nye lokaler, når Castberggård inviterer til åbningsreception.