Sammen kan vi gøre det bedre

Hvis man vil skabe bedre betingelser for døve og personer med høretab på det danske arbejdsmarked er samarbejde vejen frem. Derfor er Castberggård Job- og Udviklingscenter senest gået sammen med både netværk, kommunikationscentre og faglige organisationer om to fyraftensarrangementer for henholdsvis døve fleksjobbere og erhvervsaktive med høretab.

Soccer -players -1240339

Castberggård Job- og Udviklingscenter har som primært mål at sikre, at døve og personer med høretab har en plads på arbejdsmarkedet – både nu og i fremtiden. En af strategierne til at nå det mål er samarbejde.

- Døve og hørehæmmede, der er på arbejdsmarkedet, ved også, hvor skoen trykker. Derfor er det naturligt for os at arbejde tæt sammen med netværk, som for eksempel Døve Fleksjobbere og Erhvervsaktive med Høretab, siger udviklingskonsulent Flemming Wang Jensen fra Castberggård Job- og Udviklingscenter.  

Find vej i fleksjobjunglen
Allerede torsdag den 31. august løber det første fyraftensarrangement af stablen i Horsens. Det henvender sig til døve fleksjobbere, som denne aften har mulighed for at blive meget klogere på de regler, som mange oplever som den rene jungle, forklarer Stine Bergmann Verhelst. 

- Det her arrangement er utrolig vigtigt for os døve. Det er tilrettelagt ud fra døves præmisser, og det gennemgående sprog er tegnsprog. Mange andre arrangementer er ofte planlagt på hørendes betingelser – her er det omvendt, siger Stine Bergmann Verhelst fra facebookgruppen Døve Fleksjobbere.

Få netværk og værktøjer
Tirsdag den 5. september er der fokus på høretab og arbejdsliv, når Erhvervsaktive med høretab, Institut for Syn og Hørelse og Castberggård Job- og Udviklingscenter inviterer til fyraftensmøde I Aalborg. 

- Det er en oplagt mulighed for, at vi med høretab møder hinanden og får skabt et netværk i det nordjyske samtidig med, at vi får værktøjer med hjem, der kan give ny energi til vores arbejdsliv, siger Lise Dam Rasmussen fra udvalget Erhvervsaktive med høretab under Høreforeningen. 

For Castberggård Job- og Udviklingscenter falder de to kommende fyraftensarrangementer helt i tråd med den måde stedet gerne vil arbejde med jobskaffelse og jobfastholdelse fremover.

- Vi har i mange år samarbejdet med fagforeninger, virksomheder, CFD, kommunikationscentre, Danske Døves Landsforbund, Høreforeningen og mange andre. Dette samarbejde vil vi styrke de kommende år, understreger udviklingskonsulent Flemming Wang Jensen fra Castberggård Job- og Udviklingscenter.   

Læs mere om fyraftensmødet for erhvervsaktive med høretab her

Læs mere om fyraftensmødet for døve fleksjobbere her